Over ons

100 km wandelplezier via knooppunten
Home »  Over ons

Wat is KnopenLopen

KnopenLopen is een wandelroutenetwerk begonnen in de voormalige gemeente Sevenum met ruim 80 knooppunten. Nu is het netwerk uitgebreid in de gemeente Horst aan de Maas. Via deze knooppunten kunt u uw eigen route uitstippelen. Het netwerk bestaat nu uit 400 km wandelpaden die tweezijdig zijn bewegwijzerd.

Informatieborden
- RK kerk Sevenum
- RK kerk Kronenberg

Knooppunten
De knooppunten zijn met gele symbolen met cijfers op de kaart opgenomen. In het veld herkent u de knooppuntpalen met een cijfer er in. Elk knooppunt geeft met een gele pijl de verwijzing naar volgende knooppunten weer. Op weg naar het door u gekozen knooppunt wijzen gele pijltjes u de weg.

Lengte
Op de kaart staat tussen de knooppunten een getal dat de afstand tussen de knooppunten weergeeft. Zo kunt u precies de lengte van uw wandeling bepalen.

Onderweg
Verharde, onverharde, bos-, zand- en laarzenpaden
Er staan drie typen wandelpaden: verharde en halfverhard, bos- en zandpaden en laarzenpaden. De (half)verharde paden zijn het meest geschikt voor een wandeling met rolstoel of kinderwagen. Op bos- en zandpaden kunt u in het algemeen met gewoon schoeisel prima wandelen. Op de laarzenpaden kan het flink drassig zijn en is goed wandelschoeisel raadzaam. Op de kaart staat daarom soms een alternatieve verharde verbindingsweg (stippellijn).

Honden
Binnen en buiten de bebouwde kom van Sevenum, Kronenberg en Evertsoord moeten honden aangelijnd zijn. Wij verzoeken hondenbezitters vriendelijk hier gevolg aan te geven.

Veel wandelplezier!

Wie

Stichting KnopenLopen
De stichting KnopenLopen bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers die vanaf 2004 de realisatie van KnopenLopen hebben begeleid.  

Overige vrijwilligers
Het onderhoud van de paden gebeurt door een groep vrijwilligers die elk een deel van het netwerk onderhouden. Zij zorgen ervoor dat de bewegwijzering in stand en zichtbaar blijft en de paden begaanbaar blijven.

Stichting Knopen Lopen Sevenum
Molenveldweg 43
5975 AJ Sevenum

Telefoon: 077-4678033
E-mail: info@spam-protectknopenlopen.nl

KVK-nummer: 12060373
Banknummer: NL83RABO0118676024

 

 

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

Vanaf nu kun je je inschrijven voor de Wandel4daagse van 2023!

We wandelen dit jaar van woensdag 21 juni tot en met zaterdag 24 juni.

Als organisatie van de Wandel4daagse hebben we weer een aantal mooie routes uitgezet. Met enkele nieuwe verrassende startlocaties. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je mee wandelen?

Kijk voor meer informatie op https://jongerengildesevenum.nl/wandel4daagse

______________________

Dag van de Schone Kunsten

Officiële opening van het Kunstig Ommetje in Sevenum met aansluitend een wandelevenement.

______________________

Róngd met d'n hóngd

______________________

Wandeling met een historisch tintje

Heemkundevereniging Sevenum bestaat dit jaar 35 jaar en organiseert op 8 oktober voor iedereen die wil een  ‘wandeling met een historisch tintje’ in en rondom Sevenum.

Je kan kiezen uit twee wandelingen, een korte van ongeveer 2 km en een langere van 6,6 km. De vertrektijd is 13.00 uur en de tijdsduur van de wandeling is afhankelijk van de tijd die je neemt voor het bekijken van de talrijke historische foto’s met teksten welke onderweg worden gepresenteerd.

Aanmelden is mogelijk vanaf eind augustus, nadere info volgt.

______________________

Kribkeswandeling

Expeditie Sevenum en Knopenlopen gaan samen een kribkes wandeling organiseren van 15 december 2023 t/m 3 januari 2024. In Sevenum, Kronenberg en Evertsoord zullen hiervoor routes worden uitgezet.