Over ons

100 km wandelplezier via knooppunten
Home »  Over ons

Wat is KnopenLopen

KnopenLopen is een wandelroutenetwerk dat in 2004 is gestart in de voormalige gemeente Sevenum met meer dan 80 knooppunten. Daarna is het routenetwerk uitgebreid in Horst aan de Maas en ver daarbuiten. Via knooppunten kunt u uw eigen routen uitstippelen. 

Bij de kerk in Sevenum vindt u een informatiebord. Daarnaast zijn er kaarten verkrijgbaar waarop de knooppunten in de gemeente Horst aan de Maas zijn te vinden.

In het veld herkent u de knooppuntenpalen met een cijfer er in. Elk knooppunt geeft met een gele pijl de verwijzing naar de volgende knooppunten weer. Op weg naar het door u gekozen knooppunt wijzen de gele pijltjes u de weg. Op de kaart staat tussen de knooppunten een getal dat de afstand tussen de knooppunten weergeeft. Zo kunt u precies de lengte van uw wandeling bepalen.

Onderweg
Verharde, onverharde, bos-, zand- en laarzenpaden
Er staan drie typen wandelpaden: verharde en half verhard, bos- en zandpaden en laarzenpaden. De (half)verharde paden zijn het meest geschikt voor een wandeling met rolstoel of kinderwagen. Op bos- en zandpaden kunt u in het algemeen met gewoon schoeisel prima wandelen. Op de laarzenpaden kan het flink drassig zijn en is goed wandelschoeisel raadzaam. Op de kaart staat daarom soms een alternatieve verharde verbindingsweg (stippellijn).

Honden
Binnen en buiten de bebouwde kom van Sevenum, Kronenberg en Evertsoord moeten honden aangelijnd zijn. Wij verzoeken hondenbezitters vriendelijk hier gevolg aan te geven.

Stichting KnopenLopen is in 2006 opgericht en heeft als doel het maken en onderhouden van de wandelroutes in de voormalige gemeente Sevenum. De stichting wil het wandelen stimuleren door het aankleden van wandelroutes en het organiseren van activiteiten. Naast een bestuur van 12 leden, is er ook een aantal vrijwilligers die zich voornamelijk bezighoudt met het onderhoud van het wandelnetwerk. In het verleden zijn onder andere een tweetal routes gemaakt voor mensen die minder mobiel zijn, zoals mensen met een rollator of in een rolstoel. Dankzij deze routes kunnen ook zij van een wandeling rondom het dorp genieten. In de voorbereiding en de aanleg heeft KnopenLopen samengewerkt met verschillende organisaties zoals de KBO (Katholieke Bond voor Ouderen), de Groengroep Sevenum en Kindervakantiewerk Joepie.

Het is fijn om te constateren, dat onze wandelpaden veel worden gebruikt en dat velen van de prachtige Sevenumse natuur genieten.

Veel wandelprezier!

Wie

Stichting Knopen Lopen Sevenum
Molenveldweg 43
5975 AJ Sevenum

Telefoon: 077-4678033
E-mail: info@spam-protectknopenlopen.nl

KVK-nummer: 12060373
Banknummer: NL83RABO0118676024

 

 

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.

Je kunt je wandelkaarten kopen via de website: www.jongerengildesevenum.nl/wandel4daagse.

______________________

Beerwandeling