Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Zaerum door de Jaöre

Zaerum door de Jaöre

Start bij het infobord Raadhuisplein en daarna voor de kerk (knooppunt 1). Richting knooppunt 28. Vergeet niet indien mogelijk is de kerk te bezoeken, met name de glas in lood ramen zijn prachtig om te bezichtigen. U ziet al snel aan de rechterzijde een zeer oude Saksische boerderij. Iets verderop het grote gebouw dat gerestaureerd is; dit was vroeger een bierbrouwerij met de naam De Roos.

Aan de overzijde de oude millenniumput met info erbij verder lopen naar het Oorlogsmonument. De propeller was van een neergestorte bommenwerper op de Kevelaarsedijk bij spoor in Sevenum. Oude huisarts dokter Le Lorian heeft ervoor gezorgd en mede geplaatst. We steken de weg over naar het Kuiperpad en aan het einde gaan we linksaf. De Molenstraat was vroeger de winkelstraat van Zaerum. Aan de linkerzijde staat een klein huisje, dit was vroeger een sigarenfabriek. In deze winkelstraat kon je bijna alles kopen, onder andere bloemzaden, hoeden, fietsen, kleding, elektra, schoenen, rookwaren. Zelfs geld lenen of storten bij de Boer en Leen bank. Aan einde van de weg rechts de Peperstraat richting T-kruising en vervolgens links naar de Staarterstraat; waar een prachtig kapelletje staat. Daarna rechts het pad met knotwilgen en einde links. Bij boerderij met grote molensteen, hier was vroeger de olieslaêger. Zijn molen, net voor knooppunt 28, linksaf de Heesbredeweg volgen. Bij knooppunt 25 links naar knooppunt 24. Vanaf daar richting knooppunt 23. Lopend door het Grutteveld en de “Wegh van Meyl op Seven.” Even stoppen bij de Kruusboëm (zie info). Bij kruising asfaltweg linksaf de pijlen volgen. Zo kom je op het zeer oude Bedelaarspad (zie infobord).

Op het einde rechts lopend om de vroegere Pasberg naar knooppunt 23. Vanaf daar naar knooppunt 22 en rechts de oorlogssporen volgen (zie info).

Bij 23 zie café Kronenbergerhof voor een eventuele pauze. Maar de route naar knooppunt 26 richting de T-kruising rechtsaf naar knooppunt 28. Vlakbij is de boerderij De Veldweide voor een eventuele stop. De route gaat via de Hoogbroek naar het Lindersstraatje (knooppunt 12). Hier zie je een mooi kapelletje (zie info) en tegenover in het weiland nog oude glorie. Oude kippenhokken met een boerenschuur en nog een bijzonder bakhuisje. Lopend door het Lindersstraatje naar knooppunt 11. Daarna rechts het Joepiepedje, richting het centrum knooppunt 1 (voor de kerk).

Veel wandel- en kijkplezier!

Hay Verrijth

KnopenLopen Sevenum

Landschapsambassadeur Horst aan de Maas


______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.

Je kunt je wandelkaarten kopen via de website: www.jongerengildesevenum.nl/wandel4daagse.

______________________

Beerwandeling