Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Zondag 24 september de Dag van de Schone Kunsten

Zondag 24 september de Dag van de Schone Kunsten

In 2010 heeft Stichting KnopenLopen Sevenum een aantal kunstwerken geplaatst en deze door middel van een wandelroute met elkaar verbonden tot het Kunstig Ommetje.

De afgelopen periode is Stichting KnopenLopen druk bezig geweest om de bestaande kunstroute op te waarderen en te vernieuwen. Naast de bestaande werken, is er een aantal nieuwe werken toegevoegd en is de route op sommige plekken aangepast. De totale route is ongeveer 9 km lang.

Op zondag 24 september is het zover en vindt tijdens de Dag van de Schone Kunsten de opening plaats van de vernieuwde kunstroute. ’s Ochtends is er een officiële opening voor genodigden.

’s Middags kan iedereen van de route genieten. Een wandelevenement waarbij niet alleen de bestaande kunstwerken mooi staan te blinken en de kunstenaars vertellen over hun kunstwerk, maar waarbij ook pop-up werken te zien zijn en er onderweg straattheater, muziek en acrobatiek te beleven is. Voor de liefhebber kan er bij terugkomst iets gedronken worden op één van de gezellige terrassen in het centrum van Sevenum.

Vertrek van de wandeling is tussen 13.00 en 14.00 uur bij de kerk in Sevenum. Deelname is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden.


______________________

Dag van de Schone Kunsten

Officiële opening van het Kunstig Ommetje in Sevenum met aansluitend een wandelevenement.

Vertrek van de wandeling is tussen 13.00 en 14.00 uur bij de kerk in Sevenum. Deelname is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

______________________

Wandeling met een historisch tintje

Heemkundevereniging Sevenum bestaat dit jaar 35 jaar en organiseert een wandeling met een historisch tintje in en rondom Sevenum.

Je kan kiezen uit twee wandelingen, een korte van ongeveer 2 km en een langere van 6,6 km. De vertrektijd is 13.00 uur. Aanmelden is mogelijk vanaf eind augustus, nadere info volgt.

______________________

Róngd met d'n hóngd

______________________

Kribkeswandeling

Expeditie Sevenum en Knopenlopen gaan samen een kribkes wandeling organiseren van 15 december 2023 t/m 3 januari 2024. In Sevenum, Kronenberg en Evertsoord zullen hiervoor routes worden uitgezet.

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen in 2024 van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.