Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » De Dag van de Schone Kunsten: Een prachtige dag

De Dag van de Schone Kunsten: Een prachtige dag

Dag van de Schone Kunsten

Zondag 24 september 2023; Een prachtige dag in alle opzichten.

Voor iedereen die er buiten op uit is getrokken zal het genieten zijn geweest.

Wat hebben wij geboft. En met ons alle genodigden en wandelaars van deze kunstige wandeldag.

Het begon om 11:00 uur bij Atelier de Stal. Na de opening door de voorzitster Hanneke Fleuren en een mooi woordje van wethouder Elbert Joosten was het de beurt aan Mattanja Coehoorn. Zij gaf uitleg over kunst in de natuur. Zij maakt objecten die in verbinding staan met aarde en universum, met verleden en toekomst, met voorouders en nageslacht. Na enkele voorbeelden te hebben gezien mochten de gasten gezamenlijk een kunstwerk maken. In minder dan 30 minuten was er een mooie creatie in de tuin van de Stal tot stand gekomen. Dit was het teken dat het nieuwe kunstig ommetje is geopend. Onder het genot van een broodje en wat drinken werd er nagepraat.

Ondertussen werd bij de kerk in Sevenum en langs de kunstige route alles in gereedheid gebracht.

Tussen 13:00 en 14:00 uur zijn er zo’n kleine 400 wandelaars gestart om de bestaande en nieuwe kunst langs het kunstige ommetje te bewonderen. Maar de wandelaars werden ook op andere “kunst” getrakteerd: Acrobatiek van Estrelya, muzikale kunst van Luuk Lenders en straattheater kunst van Het Bankstel en de Stoelenman en Florale kunst van Marion Lemmen en tot slot culinaire kunst van de Sevewaeg.

Alle kunst stond letterlijk te “shinen” in de nazomer zon.

De wandeling eindigde in het centrum van Sevenum. Hier hebben velen op het terras zitten napraten over kunst, wandelen en allerlei andere zaken. Tot ieders verassing kwam Marc Heijnen met zijn elektrisch aangedreven voertuig met stoelen nog even aanwaaien……

Kortom; een geweldige dag en tevreden mensen. Het kunstig ommetje 2023 is een feit!

Hou het nieuws in de gaten. Er zullen nog enkele werken worden toegevoegd en de informatie via de QR-codes bij elk kunstwerk wordt nog uitgebreid.

De route is terug te vinden op de website van Landschap Horst aan de Maas (www.landschaphorstaandemaas.nl) via Kunstig Ommetje | Landschap Horst aan de Maas. En bij de lokale horeca komen op korte termijn flyers te liggen. Maar hier ook alvast de knooppunten: 1-2-4-83-(extra lus: 86-87)-82-79-76-75-74-73-72-80-79-84-85-1.

Alle kunstenaars van Zeen en daarbuiten, wandelaars, sponsoren, vrijwilligers: Iedereen bedankt.

We wensen iedereen veel wandel- en belevingsplezier bij het vernieuwde kunstig ommetje.


______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.

Je kunt je wandelkaarten kopen via de website: www.jongerengildesevenum.nl/wandel4daagse.

______________________

Beerwandeling