Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Wandel4daagse Sevenum als vanouds succesvol verlopen.

Wandel4daagse Sevenum als vanouds succesvol verlopen.

 

 

De Wandel4daagse Sevenum is weer achter de rug. Het evenement wat georganiseerd wordt door Jongerengilde Sevenum en Stichting KnopenLopen Sevenum is na 2 jaar afwezigheid weer helemaal terug. Op woensdag 22 juni gingen een kleine 200 wandelaars van start. 

De jeugdige wandelaars trapten af en een half uur later was de start van de overige wandelaars aan hun 4 dagen wandelen. 

Regen

De eerste dag liep de route door Kronenberg en omgeving en op dag 2 liepen de wandelaars aan de noordkant van Sevenum onder andere over het Joepiepedje. De wandelaars van de 10 kilometer mochten bij de Horster buren genieten van de prachtige natuur in ’t Ham. Er werd daar zelfs een ree gespot. Helaas hebben de wandelaars het deze dag niet helemaal droog kunnen houden en hebben enkel een nat pak gekregen door de regen. Dag 3 was aan de andere kant van het Sevenumse richting Maasbree. 

Medaille 

Afgelopen zaterdag was alweer de vierde en laatste dag. Op deze dag liepen de wandelaars een rondje langs de rand van Sevenum, met voor de 10km-wandelaars een uitstapje in het buitengebied richting Venlo. Naast de 5 en 10 kilometer kon men er ook voor kiezen om 20 kilometer te lopen. In het centrum van Sevenum werden de wandelaars in de middag onthaald. Langs de weg stonden vele ouders, opa's en oma's en andere bekenden de wandelaars op te wachten met bloemen en wat lekkers. Natuurlijk kreeg iedereen traditioneel van onze burgemeester een medaille uitgereikt.


______________________

Dag van de Schone Kunsten

Officiële opening van het Kunstig Ommetje in Sevenum met aansluitend een wandelevenement.

Vertrek van de wandeling is tussen 13.00 en 14.00 uur bij de kerk in Sevenum. Deelname is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

______________________

Wandeling met een historisch tintje

Heemkundevereniging Sevenum bestaat dit jaar 35 jaar en organiseert een wandeling met een historisch tintje in en rondom Sevenum.

Je kan kiezen uit twee wandelingen, een korte van ongeveer 2 km en een langere van 6,6 km. De vertrektijd is 13.00 uur. Aanmelden is mogelijk vanaf eind augustus, nadere info volgt.

______________________

Róngd met d'n hóngd

______________________

Kribkeswandeling

Expeditie Sevenum en Knopenlopen gaan samen een kribkes wandeling organiseren van 15 december 2023 t/m 3 januari 2024. In Sevenum, Kronenberg en Evertsoord zullen hiervoor routes worden uitgezet.

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen in 2024 van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.