Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Succesvol Beerwanderfest

Succesvol Beerwanderfest

Op zondag 16 oktober organiseerde Stichting KnopenLopen in Sevenum het Beerwanderfest.

Onder het genot van een prachtig herfstzonnetje vertrokken een kleine 250 wandelaars voor een wandeling van ongeveer 12 km. De inspiratie voor de wandeling kwam voort uit de vele brouwerijen die er heel vroeger in Sevenum en Kronenberg gelegen waren. Op de locaties stond een bord met informatie over de brouwerijen.

De deelnemers konden op een aantal niet alledaagse locaties proeven van heerlijke bieren gebrouwen in de omgeving. In de buurt van een appelboomgaard werden de wandelaars heel toepasselijk getrakteerd op een glaasje appelcider.

De organisatie had ook aan de inwendige mens gedacht. Halverwege de route kon men de energie aanvullen met een broodje Duitse worst en voor het laatste stukje van de route gaf een stukje focaccia nog wat extra pit.

En diegenen die na de wandeling nog niet moe waren, konden met de voetjes van de vloer op het Oktoberfest bij de plaatselijke kroeg.

Bij deze willen we de mensen en bedrijven bedanken die dit geslaagde Beerwanderfest mogelijk hebben gemaakt:

De Gerdeneer, Brouwerij de Klep, Café Ummenthun, A-Z Barbecue & Gourmet Party Service, Brouwerij de 7de Hemel, Horster Beer Brouwers, Atelier De Stal, De Echte Bakker Gommans en Trapperie de Werkplats!


______________________

Dag van de Schone Kunsten

Officiële opening van het Kunstig Ommetje in Sevenum met aansluitend een wandelevenement.

Vertrek van de wandeling is tussen 13.00 en 14.00 uur bij de kerk in Sevenum. Deelname is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

______________________

Wandeling met een historisch tintje

Heemkundevereniging Sevenum bestaat dit jaar 35 jaar en organiseert een wandeling met een historisch tintje in en rondom Sevenum.

Je kan kiezen uit twee wandelingen, een korte van ongeveer 2 km en een langere van 6,6 km. De vertrektijd is 13.00 uur. Aanmelden is mogelijk vanaf eind augustus, nadere info volgt.

______________________

Róngd met d'n hóngd

______________________

Kribkeswandeling

Expeditie Sevenum en Knopenlopen gaan samen een kribkes wandeling organiseren van 15 december 2023 t/m 3 januari 2024. In Sevenum, Kronenberg en Evertsoord zullen hiervoor routes worden uitgezet.

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen in 2024 van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.