Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Wandeling in het nieuwe jaar - De snelwegroute

Wandeling in het nieuwe jaar - De snelwegroute

In Zaerum kun je vanuit het centrum allerlei mooie wandelingen maken en toch in natuurlijke omgevingen terecht komen. Wil je iets verder van huis, maar niet te lang rijden? Parkeer de auto dan eens op de parkeerplaats bij de Schatberg en loop een route die aan 2 kanten “langs” de snelweg loopt. De totale lengte zoals wij die gelopen hebben bedraagt 12,5 km. De route kan ingekort worden tot ca. 8 km.Vanuit de parkeerplaats loop je een stukje terug tot bij de beek. Kort bij de poort staat een paaltje met knooppunt 41. Je loopt dan langs de beek en een klein stukje over het golfterrein naar knooppunt 21. Je gaat rechts op langs de ventweg en gaat de brug over de A67 over naar de Heldense kant. Je komt dan aan de linkerkant een knooppunten paaltje tegen (nummering wijkt af). Helaas hebben we er geen foto van gemaakt, maar je gaat hier links de weg in (Struiken) en volgt de knooppunten aanwijzingen (rood met gele driehoek). Let voor de aardigheid op het geluid. Met een beetje geluk zie je auto’s en vrachtauto’s rijden, maar hoor je ze (bijna) niet. Op een gegeven moment ga je rechts op langs een beek. Zie je een houten brug links? Steek deze over en volg de route na oversteken rechts verder.

Blijf doorlopen en negeer poortjes aan de linker zijde. Je komt een picknick tafel tegen en enkele meertjes en gaat door het poortje, zodat je weer bij een geasfalteerde weg uitkomt (Venweg). Links op naar de kruissing. Je gaat daar rechtdoor en volgt knooppunt 92. Bij knooppunt 92 volg je 70, 71, 73 en dan naar 40. Let op tussen knooppunt 71 en 73 kom je nog langs een paaltje dat naar 72 wijst. Negeer deze en loop rechtdoor, je bent dan bijna bij 73.Vanuit kooppunt 40 kun je de kortere route terug lopen via 70 naar 41. Wil je liever nog enkele kilometers verder, volg dan 41, 50, 62 (Sevenumse kant) naar 61, 70 en 41.  Je loopt dan nog een prachtig stukje tussen bos en weiland en je komt bij het parkeerterrein van KFC uit. Binnen kun je een koffie to go bestellen, of over enkele maanden kun je bij alle restaurants nabij de rotonde weer terecht voor een lekker maal of drankje. 

Tenminste dat is te hopen.Je loopt weer terug naar knooppunt 41 en vervolgens naar de parkeerplaats.

Veel wandelplezier.

Peter


______________________

Dag van de Schone Kunsten

Officiële opening van het Kunstig Ommetje in Sevenum met aansluitend een wandelevenement.

Vertrek van de wandeling is tussen 13.00 en 14.00 uur bij de kerk in Sevenum. Deelname is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

______________________

Wandeling met een historisch tintje

Heemkundevereniging Sevenum bestaat dit jaar 35 jaar en organiseert een wandeling met een historisch tintje in en rondom Sevenum.

Je kan kiezen uit twee wandelingen, een korte van ongeveer 2 km en een langere van 6,6 km. De vertrektijd is 13.00 uur. Aanmelden is mogelijk vanaf eind augustus, nadere info volgt.

______________________

Róngd met d'n hóngd

______________________

Kribkeswandeling

Expeditie Sevenum en Knopenlopen gaan samen een kribkes wandeling organiseren van 15 december 2023 t/m 3 januari 2024. In Sevenum, Kronenberg en Evertsoord zullen hiervoor routes worden uitgezet.

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen in 2024 van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.