Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Onze wandelroute: Monique

Onze wandelroute: Monique

Onze wandelroute.

Een nieuw voornemen van Knopen Lopen is dat we vaker een stukje van onze wandelroute beschrijven. Op ieder zijn eigen wijze en ik trap af.

Knopen Lopen heeft als belangrijkste taak om het routenetwerk zo goed mogelijk te onderhouden zodat wandelaars met plezier een ommetje maken. En dat gebeurd ook door vele mensen. Je hebt zwaar belopen ommetjes en minder populaire routes die zeker zo boeiend zijn.

Een super belopen stukje is het rondje in het Grote Veld. Makkelijk beloopbaar vanuit de kernen Kronenberg en Sevenum. Ik wandel het rondje vaak omdat er altijd wat te zien is in de verte. Zelden loop je alleen in het veld. Met de storm medio december kwam ik niemand tegen zelf niet in de verte. Ik kon bijna hangen in de wind en de wind maakte een oorverdovend lawaai. Met de ogen dicht waande ik mij op Terschelling. De donkere dagen van het jaar met een prachtige kerstboom met verlichting bij de Kruusboeëm. De boom vakkundig vastgesjord aan de tafel. Windkracht 9 de kerstboom met zijn verlichting bleef overeind de tafel niet. De kerstboom is opgeruimd en het land wacht op een nieuwe lente. De prei staat te wachten op oogst maar geeft het veld een lekkere geur. Ook Bakkersland geeft het veld geur, als de wind goed staat. Mocht je een uurtje tijd nemen zie je altijd wat moois in het veld, gewoon even oplopen. En wil je graag je gedachtes delen of die van andere lezen dan kan dat ook bij de Kruusboeëm in het gastenboek.

Schoeën tog?

Monique


______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

De Sevenumse Wandel4Daagse wordt gehouden van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni 2023.

______________________

Róngd met d'n hóngd

______________________