Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Onze wandelroute: Hanneke

Onze wandelroute: Hanneke

Deze maand is het aan mij de beurt om een stukje te schrijven over een favoriete wandeling.

Zelf kom ik nog altijd graag in de bossen Op Den Bergen. Vroeger gingen we daar al regelmatig met onze ouders naar toe. In de winter als er sneeuw lag met de slee over de heuvels. Bij mooi weer lekker spelen in het zand in de open vlakte. En aan het einde van de zomer met z’n allen bramen plukken.

Maar ook met de lagere school en het Jongerengilde kwamen we regelmatig daar in het bos. Schatgraven, speurtochten, bosspelen.

Nu is het ideaal voor ons om op zondagmiddag een wandeling te maken als je even een frisse neus wilt halen. En als je daar loopt, herinneringen ophalen van vroeger. Je kunt de wandeling eventueel nog een stuk uitbreiden door de Midden Peelweg over te steken.

Het landschap dat je tegenkomt is heel afwisselend. Mooie glooiende paden. Een zandvlakte waar je een ver uitzicht hebt. In het midden een bankje waar je je gedachten kunt laten gaan. Je loopt een eindje langs een beek. Langs het terrein waar we vroeger hutten bouwden met Kindervakantiewerk en mochten blijven slapen in onze zelfgebouwde hutten.

En wat ik ook altijd heel speciaal vind, is het stukje dennenbos. Dat roept bij mij het gevoel op alsof ik in een sprookjesbos loop.

Iedere keer als ik daar door de bossen loop, geniet ik.

Hanneke

Bij deze wil ik graag het stokje doorgeven aan Mart.


______________________

Dauwtrappen

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen in 2024 van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.