Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Onze wandelroute: Geert

Onze wandelroute: Geert

Onze wandelroute.

Rondje Elsbeek

Heb het rondje genoemd naar de Elsbeek, maar had net zo goed rondje Molenbeek rondje Kattenstaartsebeek kunnen heten. Je komt ze allemaal tegen onderweg. Rondje door de verschillende beekdalen dus. Bij deze meteen een hint voor Zaerum Kwist 2019: waar staat de knoop van de foto als kunstwerk ergens?

Startpunt is centrum van Sevenum, vertrek voor de Aldi en Anytime langs en volg hiermee het pad dat enkele jaren geleden is geopend voor wandelaars die minder mobiel zijn. In nieuwbouwplan De Krouwel altijd weer de vraag die ons bezighoudt: wie komt hier toch te wonen en wat dat kost dat wel niet? De nieuwbouw laten we achter ons en we komen in natuurgebiedje D’n Oezze. Met wat mazzel zit  de buizerd op één van zijn vaste uitkijkplaatsen. Vandaag is dat zo. Hij lijkt gewend aan wandelaars en vliegt bij voorbijlopen op afstand van ca 15 meter niet op. Loop een eindje langs de Klassenweg en neem verderop rechtsaf de afslag rechts, langs de Molenbeek. De vogels kwetteren je vanaf hier tegemoet. Op het einde zie een hele galerij aan kleurrijke mussekutjes, benieuwd wat hier in het voorjaar uitvliegt.

Steek de Romerweg over en loop links van de Molenbeek. Verschillende beeklopen lopen hier parallel aan elkaar. Op een gegeven staat er een routepaal naar links. Ga eens kijken, recent zijn twee poelen met het nodige snoei- en zaagwerk door de Groengroep en KnopenLopen weer toegankelijk gemaakt. Langs de eerste poel kun je rondlopen, met wat lef neem je ook de tweede. Keer wel weer langs het zelf pad terug zodat je de route langs de Molenbeek weer kunt hervatten richting Maasbreeseweg. Kijk eens naar de scharrelkippen aan de overkant van de beek in de plastic tunnelkassen.

Steek de Maasbreesweg over en even verder loop je langs de verschraalde gronden van de Elsbeemden, de natuur vaart er wel bij. In elk seizoen heb je mooie doorkijkjes aan je rechterhand. Halverwege kom je bij de kwatsbank. Heb je koffie bij je, geniet er hier van. Iets verderop staat een hoogzitter waar dit ook zou kunnen, maar die gaan we bij de NLDoet-actie in maart opkalefateren zodat die bank ook weer uitnodigt tot zitten.

Aangekomen bij knooppunt 60 (let op, knooppunt staat iets voorbij de afslag rechts die je moet hebben), neem je het mooiste oernatuurlijke pad dat ik ken in Sevenum. Een natuurlijke laan, dichte begroeiing, drassig, veel mos, in de zomer erg weelderig. Ervaar het zelf. Je loopt de Vorst op en loopt de wei in bij Vorster Hand, nu geen schapen en lammeren, maar in het voorjaar zijn ze zeker weer van partij. Neem bij knooppunt 72 de afslag naar rechts en je komt weer uit bij de Kattenstaartsebeek.

Let op bij oversteken van de Britseweag, en ga even verderop rechtsaf om de Vrengesplats op te lopen. Je wordt ‘welkom geheten’ door Ben en Nell. Als sinds de start van KnopenLopen in 2007 mogen we als stichting over enkele particuliere treinen wandelen. Deze borden, er volgen er nog meer, maakt duidelijk dat je op iemand anders terrein loopt. Dat is hartstikke mooi natuurlijk, gebruik de paden dan ook waarvoor ze aangelegd zijn: wandelen. Even verderop loopt het terrein over en heet Aniet van De Stal je welkom en laat je verrassen welke buitenkunst er wordt geëtaleerd.

Loop door langs de beek en je komt weer op knooppunt 79 om weer terug te lopen naar het centrum van Sevenum voor welverdiende koffie of wat anders. Wandel ze en geniet!

Knooppunten: 1 – 85 – 84 – 79 – 76 – 75 – 43 – 65 – 60 – 74 – 73 – 72 – 80 – 79 – 84 – 85 – 1

Lengte: 9,5 km 

Geert Claessens


______________________

Dauwtrappen

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen in 2024 van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.