Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Onze wandeling: Wil

Onze wandeling: Wil

Mijn KnopenLopen verhaal met een persoonlijk tintje.

Ik start bij het voetbalveld. Voor de parkeerplaats rechts loopt een beek. Daar loop ik langs tot ik uitkomt op de steeg. Hier ga ik links en dan weer direct rechts een zandweg op (Steegbredeweg). Deze volg je tot aan de Kruusboem. De voor Zaerum zo bekende speciale boom midden in het veld.

Hier ga ik schuin rechtsaf de zandweg in.  Op een T splitsing ga ik rechtsaf Heesbreedeweg). Deze weg volg ik tot ik op bij de ijsboerderij de Veldweide kom. Hier ga ik links (de Hees) en daarna weer direct rechtsaf (Hoogbroek).

Ik volg deze verharde weg. Laat 1 verharde weg rechts liggen loop dan rechts  het Linderspedje in (zandpad).

Dit pedje was de favoriet van pap, hij heeft ook heel wat afgewandeld in en rondom Zaerum.

Aan weerszijde zie ik allemaal knotwilgen wat een mooie aanblik geeft. Aan de linker kant staat een picknickbank. Hier loop ik linksaf langs een beek en kom dan uit op de Tongerlostraat, hier ga ik links en daarna de eerste weg rechts (Boswachtersweg). De Blaktdijk steek ik over en net voor de beek ga ik weer rechts.

Dan loop ik langs de beek richting de Stationsstraat. Daar steek ik over en vandaar uit ga ik naar de Statie (Stationsrestaurant). Hier drink ik een kopje koffie. Dit is een moment om stil te staan bij pap. Hier hebben we samen gepauzeerd tijdens onze laatste wandeling voordat hij enkele weken later stierf. In 2016.  Ik loop verder langs het spoor. Dan loop ik rechts een paadje in langs de molenbeek. Ik heb een mooi uitzicht op de kerktoren.  Weer een mooi plekje van Zaerum.

Ik heb zelf heel veel knopen lopen gedaan de laatste tijd. Tijdens het revalideren van mijn herseninfarct heb ik heel wat afgewandeld. Dat heeft me goed gedaan en me mede geholpen om te komen waar ik nu ben.

In het kleine bos bij de Wiers staat de dikste boom van Zaerum. Ik ga nu rechtsaf de Grubbenvorster weg op en loop naar de rotonde. Ik ga na de eerste afslag het hekje door het Blakterbeekpark in. Via dit mooi aangelegd stukje natuur loop ik links naar de blokhut van het Jongerengilde.

Ik heb genoten van weer een mooie route van het KnopenLopen netwerk. Wat hebben we geluk met zo’n mooie omgeving met een schitterend wandelnetwerk wat zo goed wordt onderhouden.

ZAERUM WAT BISSE TOCH SCHOËN!

Wil Peters

Stichting Knopen Lopen

 

 


______________________

Dauwtrappen

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen in 2024 van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.