Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Onze wandeling: Peter

Onze wandeling: Peter

Wandele in Mieldre…

Er wordt heerlijk veel gewandeld over de wandelroutes in en rond Sevenum. Erna en ik maken als het even kan  wekelijks een wandeling via knooppunten van tussen de 1 en 2,5 uur.  Laatst hebben we een route uitgezocht in Meerlo. We vonden deze erg de moeite waard, dus willen ‘m graag met jullie delen.

De auto kun je parkeren op het pleintje tegenover de kerk van Meerlo. Daar staat ook een Knopenlopen bord en kun je eventueel nog een foto maken van het gebied dat je gaat belopen.

Er staat nog een bord dat  aangeeft dat het vanwege werkzaamheden niet toegankelijk is. Ondertussen zijn de werkzaamheden klaar en kan het bewonderd gaan worden.

Vanuit het plein loop je richting Tienray naar knooppunt 47. Bij de splitsing waar je het karakteristieke vroegere burgemeestershuis kunt zien ga je links richting knooppunt 51. Net voor camping het Karrewiel ga je links op richting 65. Je kunt een stukje via de wei, maar ook het pad langs de camping blijven volgen. Je komt langs een prachtige visvijver en aan het einde van de “Peschweg” is knooppunt 65 en volg je 19.  Een stukje over de weg en dan ga je net voor het bungalowpark rechts de zandweg op. Het paaltje van knopenlopen was daar toen nog niet herplaatst. Op het einde kom je bij een splitsing en vindt je grijs/zwarte knopenlopen paaltjes. Volg de route verder via 21, 23, 20 en 18. Je wandelt in het gebied ’t Sohr. Als het meezit zie je vele watervogels. Op weg van 20 en 18 naar knooppunt 60 kun je ook over het fietspad lopen. Dit volg je trouwens tot je weer een paaltje ziet met rood/gele aanwijzing. Je gaat weer het natte gebied in. 

Bij knooppunt 60 is het het mooiste om via 63 naar 62 te lopen. Je ziet nog beversporen. Is dit pad te nat ga dan via 61 naar 62. Langzaam loop je via mooie landwegen terug naar het dorp. Je komt nog langs Landgoed Kortenbos. Vanaf 62 volg je de nummers 64, 54, 55, 51, 47, 48.   

Wat wonen we toch in een prachtige en diverse wandelomgeving. Elke keer weer genieten. We hopen jullie ook!

Veel wandelplezier.

De nummers nog op een rij: 48, 47, 51, 65, 19, 21, 23, 20, 18, 60, 63, 62, 64, 54, 55, 51, 47, 48

Lengte: (ca. 7 km).

Peter Joosten


______________________

Dauwtrappen

Aanmelden is noodzakelijk en kan eenvoudig tot en met donderdag 30 maart 23:59 met behulp van dit aanmeldformulier   

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

De Sevenumse Wandel4Daagse wordt gehouden van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni 2023.

______________________

Wandeling met een historisch tintje

______________________

Róngd met d'n hóngd

______________________