Home

100 km wandelplezier via knooppunten
Home » Onze wandeling: Monique

Onze wandeling: Monique

Mijn Knopen Lopen verhaal

De Peel trekt altijd maar in de herfst en de vooravond van de winter vooral. Het spektakel komt dan meestal van boven : De reizende vogels en de onvoorspelbare luchten. Wonderschoon en het verveelt nooit.

Ik zet de auto bij het Defensiekanaal aan de Kerkkuilen weg. (55). Bij knooppunt 54 naar links richting 53. Het pijpestrootje in al zijn glorie. Het hoort er niet maar het is er wel. Bij 53 naar 50. De Peel  is en was droog, gelukkig  is hij iets natter geworden. Het waterpeil  is nog schrikbarend laag. Eenden en  ganzen die uitrusten, snateren en schreeuwen. Een drukte van belang op het water.

Bij 50 gaan we naar 51. De stilte imponeert. Het laatste stukje naar de auto is hetzelfde 54 en 55 maar doordat het licht weer anders valt lijkt dit nieuw. Een  wandeling van een klein uurtje maar zo de moeite waard.” De natuur heeft ons niet nodig maar wij hebben de natuur zo nodig.”\

Knooppunten: 55-54-53-50-51-54-55.

Monique Kersten 


______________________

Dag van de Schone Kunsten

Officiële opening van het Kunstig Ommetje in Sevenum met aansluitend een wandelevenement.

Vertrek van de wandeling is tussen 13.00 en 14.00 uur bij de kerk in Sevenum. Deelname is gratis en je hoeft je van tevoren niet aan te melden.

______________________

Wandeling met een historisch tintje

Heemkundevereniging Sevenum bestaat dit jaar 35 jaar en organiseert een wandeling met een historisch tintje in en rondom Sevenum.

Je kan kiezen uit twee wandelingen, een korte van ongeveer 2 km en een langere van 6,6 km. De vertrektijd is 13.00 uur. Aanmelden is mogelijk vanaf eind augustus, nadere info volgt.

______________________

Róngd met d'n hóngd

______________________

Kribkeswandeling

Expeditie Sevenum en Knopenlopen gaan samen een kribkes wandeling organiseren van 15 december 2023 t/m 3 januari 2024. In Sevenum, Kronenberg en Evertsoord zullen hiervoor routes worden uitgezet.

______________________

Sevenumse Wandel4Daagse

We wandelen in 2024 van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni.